Notă: Acest traseu a fost documentat în data de 27 iulie 2021 în anumite condiții meteo. Înainte să vă aventurați, verificați toate detaliile traseului (starea vremii precum și condiția fizică necesară).
Accesul cu mașina
Este de menționat că la Amfiteatrul Transilvania se poate ajunge și cu mașina. Noi am ajuns cu o mașină care nu are 4x4 și destul de joasă așa că, dacă ai foarte multă atenție pe drum, este accesibil majorității tipurilor de mașină.
Recomandare: Sunați înainte la Amfiteatrul Transilvania pentru a afla starea drumului. Numărul de telefon este +40 755 000 999.
Echipament
Tot drumul este pietruit și foarte bine amenajat. Dacă nu plouă, drumeția se poate face și în adidași. Traseul durează în jur de 1 oră (poate mai mult în funcție de condiția fizică) și îți recomandăm să ai la tine măcar un litru de apă.
Ghete de drumeție
Pe Decathlon.ro vei găsi foarte multe modele de bocanci de drumeție, de toate tipurile precum și multe alte produse potrivite pentru această drumeție.
Punctul de plecare
Dacă alegi călătoria pe jos, poți parca mașina în parcarea dinaintea intersecției cu drumul spre Amfiteatru (vezi harta de mai jos).
Traseul
De la parcare se pleacă pe un drum foarte îngust, pietruit. De fapt, tot drumul până sus este un mixt între pietriș și pământ ceea ce face imposibilă rătăcirea. Călătoria începe pe lângă un pârâu după care se intră destul de adânc într-o pădure deasă.
După aproximativ 45 de minute vei ieși din pădure și vei intra pe un drum de pietriș, semn că mai este puțin până la destinație. Mergi tot așa până ajungi la un gard frumos de lemn și o parcare mare. Acolo este amfiteatrul.
Amfiteatrul Transilvania
Mai multe informații puteți găsi și pe pagina noastră dedicată acestui obiectiv.
Întoarcerea
Drum înapoi este același pe care ai urcat. Te sfătuim să nu te întorci noaptea pe acest traseu și să organizezi cumva drumeția așa încât sa fie soare pe drumul înapoi. Fiind o zonă cu o pădure foarte deasă, exsită riscul de a da peste urs.